mandag 25. mars 2013

Viltgryte




Ingredienser:

600-700 g reinsdyrkjøtt
2 store gule løk
salt og pepper
1 stor ss dijonsennep
2 ss kinesisk soya
5 dl buljong
3 ss hvetemel
3 dl lettrømme
7 skiver brunost
7 sjampinjong
Hakka persille

Fremgangsmåte:


Stek kjøttet på middels varme og krydre med salt og pepper. Det er viktig at det ikke er for mye kjøtt av gangen i pannen. 





Grovhakk løken og brun den i en stekepanne. 






Sammen med kjøttet tilsetter du løken, buljong, soya, sennep og hvetemel. 

Stek soppen i oljen, det er viktig at den stekes godt slik at bitene ikke blir for store, deretter tilsetter du soppen i gryta. 




Gryta skal bare stå å småkoke, jeg lot min stå i ca. 30 minutter. På slutten tilsatt jeg rømmen og brunosten. 

Klipp persille til å ha over gryten.




Potetmos:

Poteter
Melk
Smør
Salt og pepper
(Til rett konsistens)

Smørdampa rosenkål:

Kok opp litt vann og smør. 




Tilsett rosenkål og la det koke i ca. 6 minutter. 




Gryta serveres med potetmos, smørdampa rosenkål og samiske småbrød. 





Vel bekomme!

- Stine



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar